Loving is allowed

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0
5
Uitvoerder(s): 
VAN EN MET Katrijn De Cooman, Chloé Geers, & Jitse Huysmans COACH Tom Rummens TECHNIEK Jannes Dierynck PRODUCTIE LOD Muziektheater COPRODUCTIE Kunstencentrum Vooruit MET DE STEUN VAN De Vlaamse overheid & Stad Gent IN SAMENWERKING MET Fonkel Silent Disc
Plaats prospectie: 
CC Mechelen
Datum prospectie: 
Saturday, 9 October, 2021

Tijdens het afgelopen jaar hebben we veel moeten missen: uitgaan, theater, zelf autonoom keuzes kunnen maken, en deel uitmaken van een samenleving. Collectief Eland heeft dit gemis meegenomen, in een interactief muziektheaterstuk om die honger te stillen. Omdat we het nodig hebben, of omdat het tijd wordt voor iets nieuws. 

...En nieuw is het zeker! 

Hoewel het stuk het genre muziektheater opgedrukt krijgt, gaat dit verder dan een alledaagse voorstelling waar je stilletjes zit en afwacht wat er gaat gebeuren met wat ondersteunende muziek erbij. 

Loving is allowed kan je eerder beschouwen als een kruising van een avondje uit, een interactieve voorstelling, en een samenleving on stage waar jij zelf de hoofdrol in speelt. Je bent dus zowel speler als toeschouwer. 

Tijdens de voorstelling ben je vrij om te dansen: door te switchen tussen de 3 kanalen kies je jouw muziek om de energie te laten stijgen. De 3 kanalen worden ook ingezet om keuzes te maken, hierdoor maak je zelf jouw eigen voorstelling. Zo zal je achteraf, als je samen met iemand gaat die andere keuzes maakt, verschillende ervaringen kunnen bespreken. 

Het kader waarbinnen iedereen kiest is wel voor iedereen hetzelfde: Je bevindt je in een samenleving zoals de onze. Een donkere ruimte vol individuen met verschillende kleuren koptelefoons, die verantwoordelijk zijn voor hun eigen keuzes. Tijdens het feest van het leven beweeg jij je tussen het individuele en het collectieve: Wat beslist de meerderheid? En waar verhoudt jij je toe? Samen beslis je de hokjes waar mensen in komen te staan, samen tasten we elkaar af op zoek naar grenzen en nieuwe wegen. En samen merk je wat de samenleving met jou, en met anderen doen. 

De koptelefoons in dit theaterstuk, zorgen daarom in dit geval niet enkel voor groovy muziek, het geeft je een stem. Jouw eigen stem, de stem van de samenleving die een beeld schetst van jou. Maar ook geeft het een stem aan het individu met zijn/haar eigen verhaal. 

 

"I don't want to be part of this society" 

Vindt je het spannend? Don't Worry, voor iedereen is dit een nieuwe ervaring. Niemand weet wat er gaat gebeuren. Wel ben je altijd in controle. Heb je spijt van je keuze? Niemand weerhoudt je om van kanaal te veranderen. Geen reden dus om deze ervaring niet uit te proberen. 

De allereerste keuze die jij nu moet maken: Ga je naar de voorstelling? Kies groen voor Ja, rood voor nee, blauw voor 'Ik moet me eerst mentaal voorbereiden'. De tijd gaat nu in...

Datum publicatie: 
Sunday, 17 October, 2021
kraker