Misschien

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0
4
Uitvoerder(s): 
spel: Gilles Van Hecke en Adele Raes regie: Mathias Van der Goten techniek: Sarah Feyen en Gilles Pollak grafische scenografie: Fran Van Gyseghem
Plaats prospectie: 
De Warande
Datum prospectie: 
Wednesday, 22 September, 2021

Misschien is deze voorstelling gemaakt voor volwassenen om ze een glimps te geven van de jongerencultuur. Maar misschien is Misschien, een speelveld van jonge makers die jongerenthemas mixen naar een geweldig hilarische mixtape voor iedereen te zien (vanaf 14 jaar dan toch). 

Wat kan je verwachten? Camera's, verschrikkelijk gezang en klimaatacties. Mannen die huilen,zich aftrekken, terug huilen en volgers tot actie roepen om te stoppen met masturberen. Vrouwen die strijden voor het klimaat, worden opgeroepen om jongens met hun vettige piemels te dumpen en zich eens goed te laten gaan. 

Hoewel dat dit atypisch lijkt, proberen de spelers als influencers en jongeren de ernst van thema's als klimaat, mentaal welzijn, en onderdrukking der geslachten uit te beelden. Terwijl ze als makers de grens met het absurdistische zoeken: Wat is 'normaal' en wat gaat 'te ver'.

Dat is de vraag die je ook als kijker probeert op te lossen. Door deze smalle grens lukt het Veillicht om de ernstige herkenbare thema's in een humorisch jasje te stoppen. 

Anderzijds biedt het stuk ook de kans om na te denken over de huidige maatschappij. Worden wij eigenlijk niet gewoon gehersenspoeld met quotes, liedjes en luide stemmen voor de camera?

 Hebben de jongeren meer macht dan gedacht, of hebben ze zo weinig macht dat ze inderdaad ons als volwassenen nodig hebben om hun te helpen in hun strijd? 

Waarom blijven we nog zitten op onze stoelen? 

Met dit stuk neemt Vielleicht wél actie, de vraag is alleen wat wij er nu verder mee doen... Misschien is de eerste stap naar deze voorstelling te komen! 

Datum publicatie: 
Wednesday, 22 September, 2021
Annabel