Odyssee

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Total votes: 0
4
Uitvoerder(s): 
Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Filip Peeters, Jotka Bauwens(dans), Danaé Bosmans(dans), Fien Van Der Aa(live muziek + compositie)
Plaats prospectie: 
De Studio, Antwerpen
Datum prospectie: 
Saturday, 24 October, 2020

Odyssee neemt je mee op een reis vol verlangen naar ‘thuis’. 

Gezegend met een flink brein wordt er van Odysseus verwacht om een gunstig einde te brengen aan de oorlog om Troje. Met veel tegenzin neemt hij afscheid van pasgeboren zoontje Makos en vrouw Penelope, om in het verre oosten de onverwoestbare stadsmuren van Troje te omzeilen. Zo gezegd zo gedaan en hoe! Na het binnen draven van het befaamde Paard van Troje is het eindelijk zover, terug naar huis! Al is het bestaan van snuggere Odysseus de goden niet zomaar ontgaan. Zo is de terugweg bezaaid met weerzinwekkende, eenogige en vooral goddelijke obstakels. Makos groeit intussen snel op en houdt zijn vader in leven in de avonturen van zijn verbeelding, wachtend op een spoedige hereniging.

 

Het sobere decor verrast al snel met doordachte toevoegingen zoals: beeldprojecties en vindingrijke zeilen aan kabels. De openingsscène trekt je in één teug mee in de vloeiende wereld van Odysseus. Dat doet Theater FroeFroe door middel van een geloofwaardig poppenspel dat gedragen wordt op een sterke stroom van beweging. Elke scene boeit en vloeit dan ook mooi in elkaar over. Het zestal artiesten lijkt wel een bende kameleons, ze ondersteunen elkaar doorlopend in het ombouwen van decor, met zang, tijdens poppenspel en dans. Ook aan humor is er geen gebrek, deze giechel momentjes ontstaan vaak dankzij de passende live muziek.

Afgezien van de hoogstaande technische ondersteuning zuigen de ietwat Bunraku-stijl poppen de meeste aandacht naar zich toe. Het lijkt alsof ze zijn gecreëerd naar een evenwicht tussen een levensechte verschijning en jonge onheilspellende verbeelding. De impressionante figuren zijn perfect om jongeren in de ban te houden van het verhaal.

 

Odyssee toont een verfrissende kijk op de eeuwenoude queeste. Deze voorstelling biedt de ideale kans om even aan de corona tijden te ontsnappen en mee af te drijven op zee met Odysseus.

Datum publicatie: 
Monday, 26 October, 2020
Lauren De Bie