WAT

Wat is het kraakcollectief? 

Het kraakcollectief is een experiment om meer jongeren tussen de 16 en 26 jaar nauwer te betrekken bij en inspraak te geven in de programmatie van het Liers Cultuurcentrum. In het collectief zitten 15 jongeren met een gezonde interesse in podiumkunsten. 

Wat doen we?

Zij krijgen elk seizoen twee keer carte blanche om hun 'ideale cultuuravond' samen te stellen in het cultuurcentrum.
Het collectief prospecteert ook het hele seizoen door voorstellingen op allerlei podia in Vlaanderen. Op die manier verrijken ze hun culturele achtergrond.
Door jongeren zelf inzicht en inspraak te geven in de werking, tracht het Liers Cultuurcentrum ook meer jongere bezoekers aan te trekken. 

“Ik ben blij dat we in het Kraakcollectief met heel verschillende soorten jongeren zitten. Daardoor is er een brede waaier aan ideeën en kunnen we tot prachtige, creatieve resultaten komen.”

Cato Duys

“ ‘Zeg, da kraakdinges, wa is da nu eigenlijk?’, kreeg ik een half jaar geleden bijna wekelijks te horen.
‘Zeg, wanneer organiseert het kraakcollectief nog eens iets?’, is dat nu.
En maar lachen en gelukkig zijn! ”

Cato Van Gerwen

“Het kraakcollectief is als een ferrero rocherke. Wanneer je er in bijt krijg je er niet genoeg van.”

Dorien Van Roosbroeck

“Een collectieve instelling van liever moe dan lui houdt ons bijeen.”
OF
“Alle betere ideeën kennen het rijpingsproces van een overjarige brokkelkaas. Wat nu zo uniek is aan het Kraakcollectief, is dat dat rijpingsproces ook gewoon waanzinnig plezant kan zijn.”

Ehren Verrelst

“Het kraakcollectief is zoals een groep vogels die hun weg zoeken door het (culturele) landschap!”

Jasper Depraetere

“De toffe sfeer op het feestje na ‘It’s gonna be horse’ en het gevoel dat we er samen een succes van gemaakt hadden!”

Lettice Michiels

“Het kraakcollectief in 1 woord: stoutstedromenovertreffend. Onze kraakavonden zijn altijd dikke feest, dat is toch wat jongeren willen?”

Lore Mortelmans

"Ik had nooit gedacht dat ik van de krakers zoveel zou bijleren! Ons collectief is een mix van de meest uiteenlopende persoonlijkheden. Allemaal patékes die ik stuk voor stuk graag zie komen."

Naomi Leboy

“Binnen cultuur zijn verschillende smaken en noden. Het kraakcollectief geeft inspraak aan jongeren en hoe een culturele avond er volgens hen moet uit zien.”

Sam Gysels

Gedreven door een koppigheid om onze eigen culturele ervaringen mee te geven met de rest van de wereld. En omdat die nogal groot is starten we bij de jongeren uit onze buurt.

Stijn Van Loock

"De zotste ideeën die werkelijkheid worden, en op die manier andere jongeren laten zien hoe wondermooi, ongelooflijk plezant en zalig verrassend cultuur kan zijn."

Emma Helena Dieltiens

"Naar het toilet gaan is er zelfs een belevenis."

Shauni Scheirs

Ik zou het Kraakcollectief omschrijven als “Supercalifragilisticexpialidocio”, met andere woorden een geweldige, zotte en diverse groep die bruist van het enthousiasme en ideëen om cultuur op een originele manier naar de buitenwereld te brengen.

Eman Verrelst

Ik ben echt de GROOTste (kuch kuch) chanSaar, want ik zit in het Kraakcollectief!!! Mijn passie is toneel en ik hoop dat we er een geweldig jaar vol cultuur van gaan maken.

Saar Michiels

Cultuur is énorm divers. Ik kan alleen maar aanraden zoveel mogelijk verschillende nieuwigheden te ontdekken, want achter elke boom groeit iets moois.

Ricky Heylen

me walking away after inviting you to 40 events

Alice Kok

Volg de acties van het Kraakcollectief op onze Facebookpagina.

Wil je lid worden van het Kraakcollectief of heb je andere vragen? Contacteer an-sofie.gysemans@lier.be