WAT

Het kraakcollectief is een experiment om meer jongeren tussen de 16 en 26 jaar nauwer te betrekken bij en inspraak te geven in de programmatie van het Liers Cultuurcentrum. In het collectief zitten 15 jongeren met een gezonde interesse in podiumkunsten. 

Check onderstaande publicatie voor meer info over de werking!

WIE

"Ik had nooit gedacht dat ik van de krakers zoveel zou bijleren! Ons collectief is een mix van de meest uiteenlopende persoonlijkheden. Allemaal patékes die ik stuk voor stuk graag zie komen."

Naomi Leboy

"De zotste ideeën die werkelijkheid worden, en op die manier andere jongeren laten zien hoe wondermooi, ongelooflijk plezant en zalig verrassend cultuur kan zijn."

Emma Helena Dieltiens

Ik zou het Kraakcollectief omschrijven als “Supercalifragilisticexpialidocio”, met andere woorden een geweldige, zotte en diverse groep die bruist van het enthousiasme en ideëen om cultuur op een originele manier naar de buitenwereld te brengen.

Eman Verrelst

Cultuur is énorm divers. Ik kan alleen maar aanraden zoveel mogelijk verschillende nieuwigheden te ontdekken, want achter elke boom groeit iets moois.

Ricky Heylen

Het Kraakcollectief is een Tinder voor cultuur. Wij willen jongeren in contact brengen met zotte activiteiten die je onthoud voor het leven, om te tonen hoeveel mooie vissen er in het (cultureel) landschap zwemmen. Klaar om te swipen? Want wij zijn klaar om (samen met jullie) te kraken! 

Annabel Rolloos

Het is niet belangrijk hoe kunst eruit ziet. Het gaat erover wat het met je doet.

Ella Neefs

Lara Breës

Jongeren liggen mij nauw aan het hart, het is belangrijk om cultuur door te geven aan de nieuwe generaties. Er is immers zoveel moois te beleven en te zien.

oor middel van cultuur heb je de kans om een boodschap door te geven.

Maayke Claes

Als een ijverige klimplant klampt het collectief zich vast aan vele takken, van op de drukke drama ondergroei tot in verfrissende hoogtes van de musicale toppen van de bomen. Kortom, een culturele jungle party all year long!

Lauren De Bie

Als Krakers steken we de koppen bij elkaar: 

fijn Inspirerend luid kleurrijk GROOTS

Niets is te zot

Culturele belevenissen stomen wij klaar!

Megan Vincent

Volg de acties van het Kraakcollectief op onze Facebookpagina.

Wil je lid worden van het Kraakcollectief of heb je andere vragen? Contacteer an-sofie.gysemans@lier.be