WAT

Het kraakcollectief is een experiment om meer jongeren tussen de 16 en 26 jaar nauwer te betrekken bij en inspraak te geven in de programmatie van het Liers Cultuurcentrum. In het collectief zitten 15 jongeren met een gezonde interesse in podiumkunsten. 

Check onderstaande publicatie voor meer info over de werking!

WIE

"Ik had nooit gedacht dat ik van de krakers zoveel zou bijleren! Ons collectief is een mix van de meest uiteenlopende persoonlijkheden. Allemaal patékes die ik stuk voor stuk graag zie komen."

Naomi Leboy

"De zotste ideeën die werkelijkheid worden, en op die manier andere jongeren laten zien hoe wondermooi, ongelooflijk plezant en zalig verrassend cultuur kan zijn."

Emma Helena Dieltiens

Ik zou het Kraakcollectief omschrijven als “Supercalifragilisticexpialidocio”, met andere woorden een geweldige, zotte en diverse groep die bruist van het enthousiasme en ideëen om cultuur op een originele manier naar de buitenwereld te brengen.

Eman Verrelst

Cultuur is énorm divers. Ik kan alleen maar aanraden zoveel mogelijk verschillende nieuwigheden te ontdekken, want achter elke boom groeit iets moois.

Ricky Heylen

Het Kraakcollectief is een Tinder voor cultuur. Wij willen jongeren in contact brengen met zotte activiteiten die je onthoud voor het leven, om te tonen hoeveel mooie vissen er in het (cultureel) landschap zwemmen. Klaar om te swipen? Want wij zijn klaar om (samen met jullie) te kraken! 

Annabel Rolloos

Het is niet belangrijk hoe kunst eruit ziet. Het gaat erover wat het met je doet.

Ella Neefs

Lara Breës

Als Krakers steken we de koppen bij elkaar: 

fijn Inspirerend luid kleurrijk GROOTS

Niets is te zot

Culturele belevenissen stomen wij klaar!

Megan Vincent

Het mooie aan kunst is dat iedereen er zijn eigen interpretatie aan geeft, wat een mooie weg legt naar de meest boeiende gesprekken.

Stien Müller

“Art is too important not to share”. Dat is waar wij krakers ons 100% voor inzetten. Wij willen al de mooiste, gekste, stoutste, fascinerende en krachtigste vormen van cultuur tot bij de nieuwe generatie te brengen!"

Eva Verschueren

De geestelijke verruiming en eindeloze vrijheid die cultuur ons kan bieden is vandaag meer dan ooit een zeer welkom gegeven dat de wereld naar mijn mening simpelweg een aangenamere plek kan maken, voor iedereen. De rol die jongeren zoals ikzelf hierin spelen is niet te overzien en ik zet me er dankzij het Kraakcollectief dan ook met veel plezier voor in om cultuur meer en meer toegankelijk te maken! 

Lisa Zamboni

Kunst & cultuur zijn één van die zaken die voor alle mensen toegankelijk zou moeten zijn. Als het ware één van de basisbehoefte van de mens. Ons collectief – een enthousiaste & creatieve bende- verkent hoe we cultuur en jongeren weer samen kunnen brengen. Ga je mee op avontuur?

Katrien Debois

Voor jongeren is het belangrijk om zichzelf uit te drukken op welke manier dan ook, daarom is het belangrijk om kansen te bieden en een voorbeeld te zijn. Kunst en cultuur wordt door ons op een zilveren plaatje voorgeschoteld en gepresenteerd om daarna verslonden te worden door de jeugd. 

Cyrille Ribel

Volg de acties van het Kraakcollectief op onze Facebookpagina.

Wil je lid worden van het Kraakcollectief of heb je andere vragen? Contacteer dolores.beysen@lier.be