WAT IS HET KRAAKKWARTIER?

Een kwartiertje tijd, even niets te doen, of juist wel? Op zoek naar een intens gesprek of op z’n minst een mening over cultuur? Luister naar het Kraakkwartier, een podcast waarbij de jongeren van het Kraakcollectief op zoek gaan naar jeugdige makers uit Lier en omstreken om hen een stem te geven. 

Kijk hieronder al onze afleveringen of klik door naar onze kanalen!

 

ONZE EPISODES

Kraakkwartier #1 – Pieter van Gestel

Het eerste Kraakkwartier is een feit!
Maak kennis met Pieter van Gestel a.k.a. Pjets, een jonge producer van D&B, Chillhop, en andere fantastische tracks! Luister mee naar hoe hij als jonge maker vertelt over de wat, hoe en waarom van zijn leven als producer.
Wil jij ook graag in het vak stappen maar weet je niet goed hoe te beginnen? Hij geeft alvast wat goede tips mee!

Nieuwsgierig? Neem zeker eens een kijkje op zijn socials!

Kraakkwartier #2 – Cato Duys

Ooit al gehoord van een beflijster of fluitmees?
Voor tekentalent Cato Duys is geen enkel taboe te veel.
Ze combineert haar prachtige plaatjes met talrijke maatschappelijke topics en schuwt geen woordmoppen om daarbij te helpen.

Deze week praten we met Cato over vogelen, elke dag tomaten eten en nog meer vogels.

Meer weten of zien van Cato? Neem zeker een kijkje op:

Kraakkwartier #3 – Ehren Verrelst

Maak kennis met Ehren Verrelst, jonge danseres en dansmaker met een voorliefde voor luchtzwemmen, wiskunde, radslagen en heel hoog huppelen.

We gingen met haar in gesprek over choreografie, het belang van een divers publiek, de kleur geel en dansen uiteraard!
 

Nieuwsgierig? Neem zeker eens een kijkje op haar socials!

Kraakkwartier #4 – Colette Goossens

Meet Colette Goossens! Colette is afstuderend speler en maker, en vertelt over de roestoranje kleuren van haar werk, haar prachtige afstudeervoorstelling Mijn broer: The walrus en haar bewondering voor rituelenmaker Barbara Raes. Meer weten over Colette? Hier lees je alles over haar afstudeervoorstelling. Mijn broer: The walrus speelt nog op het masterfestival in Antwerpen van 16 aug tot 29 aug 2021 en op Zomer in het Park te Lier. Ben of ken jij iemand die met zelfmoorgedachten zit? Heb je nood aan een gesprek? Bij de Zelfmoordlijn 1813 en Awel.be staat er iemand voor je klaar. Elk gesprek is anoniem en gratis. Bel 1813 of surf naar Awel.be.

Kraakkwartier #5 – Maxim van Cauwenberg

Deze week in het Kraakkwartier spreken we met beeldenmaker Maxim van Cauwenberge, die ons meeneemt in zijn filosofisch monoloog over waar hij zich als jonge maker mee bezig houdt. Hij vertelt over schetsboeken, de verwondering en watertorens. Luister je mee?

Voor contact: