WAT IS HET KRAAKKWARTIER?

Een kwartiertje tijd, even niets te doen, of juist wel? Op zoek naar een intens gesprek of op z’n minst een mening over cultuur? Luister naar het Kraakkwartier, een podcast waarbij de jongeren van het Kraakcollectief op zoek gaan naar jeugdige makers uit Lier en omstreken om hen een stem te geven. 

Kijk hieronder al onze afleveringen of klik door naar onze kanalen!

 

ONZE EPISODES

Kraakkwartier #1 – Pieter van Gestel

Het eerste Kraakkwartier is een feit!
Maak kennis met Pieter van Gestel a.k.a. Pjets, een jonge producer van D&B, Chillhop, en andere fantastische tracks! Luister mee naar hoe hij als jonge maker vertelt over de wat, hoe en waarom van zijn leven als producer.
Wil jij ook graag in het vak stappen maar weet je niet goed hoe te beginnen? Hij geeft alvast wat goede tips mee!

Nieuwsgierig? Neem zeker eens een kijkje op zijn socials!

Kraakkwartier #2 – Cato Duys

Ooit al gehoord van een beflijster of fluitmees?
Voor tekentalent Cato Duys is geen enkel taboe te veel.
Ze combineert haar prachtige plaatjes met talrijke maatschappelijke topics en schuwt geen woordmoppen om daarbij te helpen.

Deze week praten we met Cato over vogelen, elke dag tomaten eten en nog meer vogels.

Meer weten of zien van Cato? Neem zeker een kijkje op:

Kraakkwartier #3 – Ehren Verrelst

Maak kennis met Ehren Verrelst, jonge danseres en dansmaker met een voorliefde voor luchtzwemmen, wiskunde, radslagen en heel hoog huppelen.

We gingen met haar in gesprek over choreografie, het belang van een divers publiek, de kleur geel en dansen uiteraard!
 

Nieuwsgierig? Neem zeker eens een kijkje op haar socials!

Kraakkwartier #4 – Colette Goossens

Meet Colette Goossens! Colette is afstuderend speler en maker, en vertelt over de roestoranje kleuren van haar werk, haar prachtige afstudeervoorstelling Mijn broer: The walrus en haar bewondering voor rituelenmaker Barbara Raes. Meer weten over Colette? Hier lees je alles over haar afstudeervoorstelling. Mijn broer: The walrus speelt nog op het masterfestival in Antwerpen van 16 aug tot 29 aug 2021 en op Zomer in het Park te Lier. Ben of ken jij iemand die met zelfmoorgedachten zit? Heb je nood aan een gesprek? Bij de Zelfmoordlijn 1813 en Awel.be staat er iemand voor je klaar. Elk gesprek is anoniem en gratis. Bel 1813 of surf naar Awel.be.

Kraakkwartier #5 – Maxim van Cauwenberg

Deze week in het Kraakkwartier spreken we met beeldenmaker Maxim van Cauwenberge, die ons meeneemt in zijn filosofisch monoloog over waar hij zich als jonge maker mee bezig houdt. Hij vertelt over schetsboeken, de verwondering en watertorens. Luister je mee?

Voor contact:

Kraakkwartier #6 – Klub Kultuur

Wie Klub Kultuur zegt, zegt kunstenplatform, maar ook kennisbank, en binnenkort waarschijnlijk zelfs festival. Ze willen de Netflix van het Vlaamse cultuurlandschap worden, alsook een cultuuraanbieder binnen het onderwijs. Deze week lanceren we een iets langere episode, aangezien die gaat over een ganse organisatie, in plaats van één maker. Luister mee naar Karen Peremans en Edith Leblanc vol passie uitwijden over hun gloednieuwe cultuurinitiatief, en onze Spitfire omtoveren tot een papieren vlieger met hun ludieke, anekdotische verhalen.

Voor contact:

Kraakkwartier #7 – Nathalie Flintrop

In dit Kraakkwartier gingen we in gesprek met Nathalie Flintrop, een jonge celliste die al pendelend tussen Lier en Amsterdam haar weg zoekt doorheen het muzikale landschap. Luister mee en kom te weten hoe zonsondergang en zonsopgang eigenlijk heel veel gemeen hebben met een carrière als muzikante en hoe een deur op een kier de rest van je leven helemaal kan veranderen.

Voor contact:

Kraakkwartier #8 – Maureen Wattenbergh

In deze 8ste aflevering van het Kraakkwartier hadden we een gezellige babbel met Maureen Wattenbergh, illustratrice met een voorliefde voor oud roze, verschillende creatieve technieken en pokébowls. Luister met ons mee als Maureen vertelt over haar passie voor kinderboeken en haar drukke leven waarin ze het illustreren combineert met grafisch ontwerp en lesgeven.

Voor contact:

Kraakkwartier #9 – Esteban Sola

Van een middernachtelijke inval krijgen, tot inspiratie halen uit vrienden en feestjes: deze week vertelt schilder Esteban Sola je over de ins and outs van zijn werk. Door basiskleuren te combineren, probeert hij het onderbewuste en de ratio te verzoenen op het doek. Samen met zijn tentoonstellingsruimte/community Wijk 8, probeert hij ook een stem aan jonge kunstenaars te geven.

Voor contact:

Kraakkwartier #10 – Nona Janssens

Vandaag kan je luisteren naar onze babbel met actrice Nona Janssens, een straffe madam die door haar kinderdroom om op de planken te staan reeds vele malen heeft kunnen vervullen. Misschien had je haar al opgemerkt in de jeugdreeks wtFOCK. In ons Kraakkwartier vertelt ze ons meer over hoe het is om in de huid te kruipen van verschillende personages, en hoe je de weg naar het podium kan vinden.

Voor contact: